Ako sa zbaviť vyrážok na tvári?

V rôznych časoch sa štandardy krásy menili, ale iba jedna vec zostala vždy konštantná – to je pokožka, ktorej indikátorom krásy a zdravia je jej vzhľad. Čistá a rovnomerná pleť vyzerá skvele, no takmer každý vie, čo sú vyrážky. Erupcie na čele, lícach, nepekné vyrážky na brade, vyrážky na tvári v dospelosti tiež nie sú nezvyčajné. Niektorí ľudia ich majú niekedy, zatiaľ čo iní nimi trpia neustále. Napriek úsiliu, ktoré mnohí ľudia vynakladajú na boj proti vyrážkam, nie je vždy možné nájsť a aplikovať správnu liečbu. Pozrime sa, prečo je akné v dospelosti rovnako bežné ako u tínedžerov a čo potrebujete vedieť, aby ste sa týchto kožných nepriateľov nielen zbavili, ale aj predišli ich vzniku.

Príčiny vyrážok

  • Puberta u adolescentov;
  • Hormonálne zmeny (vrátane menštruácie a menopauzy u žien);
  • Alergia;
  • Stres;
  • Nesprávna práca mazových žliaz;
  • troska tela;
  • Kontaminácia alebo podráždenie kože;
  • Choroby vnútorných orgánov.

Diéta na vyrážky na tvári

Úlomková diéta je viac zameraná na redukciu sacharidov, nasýtených tukov a zvýšenie príjmu živín, antioxidantov a vlákniny – pri takejto diéte sa zlepšuje imunitný a tráviaci systém, pleť sa stáva citeľne čistejšou a zdravšie vyzerajúcou. Ak chcete pomôcť telu zbaviť sa vyrážok, odporúča sa zahrnúť do stravy nasledujúce kategórie potravín:

PROBIOTIKA

V niektorých prípadoch môže byť výskyt vyrážok spojený so stavom črevnej mikroflóry. Nerovnováha mikroflóry prispieva k vzniku zápalových procesov v tele a v dôsledku toho sa objavujú problémy s akné na tvári, hrudníku a chrbte. Probiotiká znižujú intenzitu oxidačných procesov a odolávajú zápalom. Na udržanie normálneho procesu trávenia je dôležité, aby strava obsahovala potraviny ako nakladaná zelenina, horká čokoláda.

POTRAVINY BOHATÉ NA ZINOK

Zinok znižuje výskyt akné a pomáha zbaviť sa vyrážok čo najskôr, preto by mal byť vo vašej každodennej strave. Zaraďte do svojho jedálnička kuraciu a hovädziu pečeň, kuracie srdcia, varený hovädzí jazyk, pečené hovädzie mäso, tekvicové a melónové semienka, píniové oriešky a pekanové orechy. Šampiónom v množstve zinku sú ustrice (nezabudnite však, že ustrice sú silný alergén).

RYBY A OMEGA-3

Väčšina ľudí má vo svojej každodennej strave nadmerné množstvo omega-6 mastných kyselín. Pre všetky svoje výhody prispievajú omega-6 k zápalovým procesom vo vnútorných orgánoch a tkanivách, preto sa neodporúčajú vo veľkých množstvách na pozadí vyrážok. Ak chcete znížiť výskyt opuchov, vyvážte svoju stravu omega-3 mastnými kyselinami, ktoré sú protizápalové a zabraňujú upchávaniu pórov. Väčšina omega-3 sa nachádza v tučných morských rybách, ako je makrela, ako aj v tuniakoch, sardinkách, lososoch a tresčej pečeni. Z rastlinných produktov – v ľanových semienkach, brokolici a ružičkovom keli.

ZELENINA, BYLINKY A ČERSTVÉ ŠŤAVY

Zeleninová strava čistí telo od toxínov a udržuje pokožku v dobrej kondícii. Ľuďom trpiacim na vyrážky sa odporúča zaradiť do jedálnička viac zeleniny a byliniek, ktoré obsahujú betakarotén, provitamín, ktorý prispieva k prirodzenej regulácii mastnoty pokožky a pôsobí protizápalovo. Veľa betakaroténu obsahuje mrkva, rakytník, petržlen a zeler. Pri vyrážkach sa tiež odporúča jesť viac bobuľových plodov tmavej farby (maliny, čučoriedky, čierne ríbezle) – majú veľa antioxidantov, ktoré zlepšujú stav pokožky.

ZELENÝ ČAJ

Tento nápoj je silným antioxidantom a účinne chráni organizmus pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Zelený čaj je možné piť počas celého dňa – teplý aj studený. Obzvlášť užitočné je variť odrody zeleného čaju v kanvici – predbalené čajové vrecúška strácajú väčšinu svojich prospešných vlastností.

Nahraďte bežné sladkosti sušeným ovocím, prírodnými marshmallows, plátkom horkej čokolády s obsahom kakaa najmenej 70%. Jedlo či nápoje si môžete osladiť pridaním fruktózy alebo stévie.

ČO NEJESŤ S PROBLÉMOVOU KOŽOU A VYRÁŽKAMI

Diéta na pozadí liečby vyrážok znamená odmietnutie produktov, ktoré zlepšujú prácu mazových a potných žliaz.

  • Prvou kategóriou potravín, ktoré môžu spôsobiť nové vyrážky na tvári, sú potraviny s vysokým glykemickým indexom. Jednoducho povedané, ide o „rýchle“ sacharidy, ktoré rapídne zvyšujú hladinu glukózy v krvi (cukrovinky a luxusné výrobky, sóda atď.). Glukóza zvyšuje produkciu inzulínu, ktorý naopak stimuluje produkciu hormónu testosterónu – jedného z vinníkov akné – a robí pokožku naň citlivejšou. Čím menej cukru a viac vlákniny konzumujete, tým lepšie.
  • Do druhej kategórie nežiaducich produktov patria mliečne a kyslomliečne výrobky: mlieko, kefír, jogurty, fermentované pečené mlieko, tvaroh, syry atď. Rastové hormóny hovädzieho dobytka (anaboliká) v týchto produktoch narúšajú hormonálnu rovnováhu človeka, čo tiež spôsobuje vyrážky.
  • V tretej skupine – výrobky obsahujúce trans-tuky (mastné kyseliny s vysokou komedogenitou), napríklad rýchle občerstvenie a polotovary. Konzumácia takýchto produktov môže zmeniť zloženie a vlastnosti mazu, čím sa stane hustejším.

Samostatne vyberáme skupinu nápojov. Napríklad pri pití kávy telo produkuje stresový hormón kortizol, ktorý je tiež príčinou vyrážok. Alkohol, sýtené nápoje a koncentrované šťavy nezvyšujú len hladinu cukru v krvi, ale aj množstvo odpadu a toxínov v tele, ktoré s kožným mazom a potom odchádzajú aj cez póry na tvári. No ak budete dodržiavať pitný režim a dostatočný denný príjem vody, pokožka sa vám len poďakuje.

Význam čistenia pleti

Každý vie, že odličovanie a čistenie sú kľúčové kroky na ceste ku krásnej pleti. Starostlivosť o pleť spočíva v tom, že venujete svojej pleti pozornosť každé ráno a večer, odstraňujete nečistoty a pomáhate vám získať čo najlepší úžitok z vašej následnej aplikácie.

Odličovanie a čistenie pleti uspokojuje jej potrebu pravidelnej čistoty. Nanášanie make-upu alebo kozmetiky bez úplného predčistenia je totiž neúčinné: pleť a jej póry zadržiavajú nečistoty, čo prispieva k vzniku vyrážok a drobných nedokonalostí a urýchľuje jej starnutie.

Aj keď nie ste nalíčená, nevyhýbajte sa čisteniu pleti. Makeup nie je jediným prvkom, ktorého sa vaša pleť po večeroch zbavuje. Trpí aj látkami znečisťujúcimi životné prostredie. Okrem nasýtenia pokožky tváre kyslíkom pomôže masáž tvárových svalov zachovať jej krásu, mladosť a žiarivosť.

Ráno sa pleť potrebuje zbaviť aj stôp prachu, potu a zvyškov nočného krému. Pre jemné jemné čistenie pleti bez ohrozenia jej rovnováhy používajte jemné receptúry a aktívne zložky vhodné pre váš typ pleti.

ČISTIACE PROSTRIEDKY PRE KOMBINOVANÚ A MASTNÚ PLEŤ

Zmiešaná a mastná pleť trpí zvýšenou tvorbou mazu. Ľahko ich spoznáte podľa ich charakteristického lesku, obzvlášť výrazného v T-zóne (nos, čelo, brada). Pre takúto pleť sú vhodné ľahké penivé textúry, ktoré sa zmývajú vodou bez narušenia rovnováhy epidermis. Výrobky s príliš abrazívnym zložením naň pôsobia agresívne.

ČISTIACE PROSTRIEDKY NA SUCHÚ POKOŽKU

Na druhej strane suchá pokožka trpí nedostatkom kožného mazu a neprodukuje ho v správnom množstve. Prinavrátiť jej pohodlie jej pomôžu produkty s mastnejšou bohatou textúrou, ale aj čistiace prostriedky vo forme mlieka, balzamu či krému.

Pre citlivú pokožku zvoľte jemné zloženie vyrobené z prírodných zložiek, ktoré upokojí a neodhalí citlivú pokožku.

Ak máte normálnu pleť, môžete si vybrať čistiaci prostriedok navrhnutý pre akékoľvek špecifické problémy starostlivosti o pleť, ktoré môžete mať.

Hydratácia aj na vyrážky

Hydratovaná pleť vyzerá sviežo a krásne, účinne plní svoju ochrannú funkciu a vyrovnáva sa s negatívnymi vplyvmi prostredia. Hydratácia je hlavným krokom v základnej starostlivosti o pleť. Pokožku ale musíte hydratovať nielen zvonka, ale aj zvnútra. Zvlhčovače v kozmetike dokážu vlhkosť prilákať a udržať, no z nášho tela ju vedia len odobrať. Pre navlhčenú pokožku je preto dôležitý pitný režim – pri nedostatočnom príjme tekutín sa epiderme nedostáva vzácnej vlhkosti.

Pri nedostatku vlhkosti dochádza k pocitu suchosti a napnutia pokožky – to sú prvé príznaky dehydratácie. Na zhoršenie stavu pleti je potrebné reagovať včas a zamerať sa na intenzívnu hydratáciu.

Na pozadí nedostatočnej úrovne vlhkosti v pokožke sa produkcia kolagénu a elastínu znižuje, jej elasticita a elasticita prudko klesá.

Ako výsledok:

  • Vrásky sa objavujú skôr. S vekom mazové žľazy znižujú tvorbu podkožného tuku. A čím skôr začnete pleť pravidelne hydratovať, tým neskôr sa na nej prejavia známky starnutia.
  • Prítomné vrásky sú výraznejšie. Pri nedostatku vlhkosti v pokožke sa kolagén menej syntetizuje a ničí. Vrásky na dehydrovanej pokožke sú viditeľnejšie.
  • Pleť vybledne, objaví sa peeling. Pri nedostatočnej vlhkosti dochádza k narušeniu ochrannej bariéry pokožky, ktorá sa stáva citlivou na vonkajšie podnety. V dôsledku toho dochádza k začervenaniu a olupovaniu, pokožka získava sivý odtieň a stráca prirodzený jas.
  • Vzniká zápal. Majitelia mastnej pleti sú si často istí, že nepotrebujú hydratáciu, a aktívne používajú sušiace prostriedky. Toto je nesprávny prístup. Prílišné čistenie môže vyprovokovať ešte väčšiu tvorbu mazu – to vedie k upchávaniu pórov a tvorbe vyrážok.
  • Make-up neleží. Pri peelingu, nerovnomernej štruktúre pleti a iných prejavoch nedostatočnej hydratácie je ťažké urobiť rovnomerný make-up. Kozmetika bude rolovať a zdôrazňovať nedokonalosti.

Ako sa zbaviť čiernych bodiek na nose a vyrážok – pleť treba čistiť a hydratovať dvakrát denne. Uprednostňujte ľahké textúry, ako sú gély, krémové gély, tekutiny. Rýchlo sa vstrebávajú bez zanechania filmu na tvári.

Aby sa však stav pokožky tváre výrazne zlepšil, je potrebné poradiť sa s dermatológom o výbere vhodnej doplnkovej terapie. Pokožka so zapálenými miestami by nemala byť príliš podráždená, preto sa neodporúča drhnutie a chemický peeling. To môže zhoršiť stav pokožky. Ak chcete použiť pleťovú vodu (najčastejšie produkty na báze alkoholu), pamätajte, že tieto produkty by sa mali aplikovať lokálne na vyrážku, nie na celú pokožku, pretože pri nesprávnom použití to môže spôsobiť silné vysušenie pokožky.

Správne a pravidelné zvlhčovanie ľahkými a ošetrujúcimi prípravkami pomôže navždy sa rozlúčiť s takým problémom, ako sú vyrážky a pochopíme, ako sa zbaviť vyrážok na tvári.

Vytláčať/nevytláčať vyrážky?

Nie je možné rozdrviť pupienky akejkoľvek lokalizácie: v tomto prípade je koža zranená, mikroorganizmy, ktoré sú neškodné pre neporušenú pokožku, sa zavádzajú zo špinavých rúk do rany. Pri oslabenom imunitnom systéme to môže viesť až k sepse. Často sa na mieste vyrážky tvoria fialovo-modravé škvrny alebo jazvy, čo tiež nepridáva na kráse.

Najlepšou možnosťou je nechať vyrážku na pokoji. Je prísne zakázané pokúšať sa vytlačiť prvky, ktoré sa prejavujú iba ako začervenanie: namiesto toho, aby hnis sám vystúpil na povrch, jeho obsah prenikne hlbšie do kože, vďaka čomu sa zápal môže šíriť cez podkožné tkanivo. . Ak pupienok zasahuje, musíte ho ošetriť vatovým tampónom so špeciálnymi sušiacimi a dezinfekčnými prípravkami (tinktúra nechtíka, peroxid vodíka, lekárne atď.). So silnou bolesťou a umiestnením abscesu v nasolabiálnom trojuholníku sa určite poraďte s lekárom a nevykonávajte samoliečbu.

Ako sa zbaviť vyrážok– pomôže zdravá strava, keďže pokožka je zrkadlom čriev. Prebytočný tuk v strave sa z tela vylučuje všetkými možnými spôsobmi, predovšetkým cez mazové žľazy. Viac ovocia a zeleniny, menej tučných a sladkých jedál – a pleť sa vráti do normálu, ak akné nebolo spôsobené hormonálnymi zmenami. V tomto prípade je potrebné podrobiť sa kompletnému vyšetreniu a liečiť samotnú chorobu.

Lekári jednohlasne hovoria: nedotýkajte sa rukami tváre! Čím menej nečistôt a mikróbov sa na pokožku nanesie, tým lepšie sa bude samočistiť. Je dôležité mať na pamäti: bez ohľadu na to, kde sa pupienok objaví, nemali by ste bojovať so signálmi tela. Stačí nájsť príčinu poruchy a zbaviť sa jej.

Ako sa zbaviť vyrážok na tvári efektívne a čo používať

Pomerne rýchlo sa môžete zbaviť jediného pupienka, no neochránite to pred novými vyrážkami. Dôležitý je integrovaný prístup – liečba predpísaná lekárom plus kompetentná starostlivosť.

Ako sa zbaviť vyrážky– bez problémov, dodržiavanie všetkých fáz starostlivosti: čistenie, tonizácia, zvlhčovanie, aplikácia špeciálnych produktov.

Pripravili sme krátky prehľad produktov, ktoré môžu byť užitočné v starostlivosti o problémovú pleť a pomôže zbaviť sa vyrážok. Kozmetické prípravky na čistenie pleti :

BALANCING MASK

https://greenbeauty.sk/product/antistresova-regeneracna-spevnujuca-balancing-mask-hydropeptide/

Jedinečná antistresová maska, ktorá obnovuje rovnováhu pokožky s brusnicami a granátovým jablkom, posilňuje a aktivuje ochranné funkcie pokožky, zvyšuje odolnosť pokožky voči stresovým faktorom (slnko, vietor, chlad, suchý vzduch, soľ a chlórovaná voda, atď.), upokojuje, zvlhčuje a zabraňuje tvorbe vrások.

MIRACLE MASK

https://greenbeauty.sk/product/omladzujuca-miracle-mask-s-liftingovym-a-cistiacim-ucinkom-hydropeptide/

Luxusná maska ​​s okamžitým účinkom uvoľnenia napätia tváre, vyhladenia vrások a tonizácie, založená na enzýmoch, amino a neuropeptidoch.
Má protizápalové, antioxidačné a upokojujúce účinky. Nasýti minerálmi, odstráni nečistoty a toxíny, absorbuje prebytočné množstvo
kožného tuku, redukuje lesk a zabraňuje upchávaniu pórov. Maska stimuluje syntézu kolagénu, dodáva žiarivosť, odstraňuje pórovitosť a redukuje hĺbku vrások.

AQUABOOST HYDRATÁCIA

https://greenbeauty.sk/product/na-matovanie-krem-so-seboregulaciou-aquaboost-hydropeptide/

Ľahké protizápalové činidlo pre intenzívnu hydratáciu a spevnenie pokožky. Poskytuje ideálnu úroveň hydratácie, zjemňuje drsná pokožka a zabraňuje tvorbe vrások, odstraňuje nečistoty, absorbuje prebytočný maz a bojuje s baktériami. Zabraňuje kožným zmenám súvisiacim s vekom spojeným so zápalovými reakciami a vystavením UV žiareniu. Poskytuje optimálnu čistotu a sviežosť, matuje pokožku a robí ju hladšou.

REDEFINING SÉRUM

HTTPS://GREENBEAUTY.SK/PRODUCT/PROTI-ZAPALU-NA-CISTENIE-A-HYDRATACIU-REDEFINING-SERUM-HYDROPEPTIDE/

Extra účinné vyrovnávacie a čistiace sérum s protizápalovými a proti starnúcimi účinkami. Spomaľuje produkciu tuku a melanínu, čím zabraňuje vzniku mastnej pokožky a pozápalovej pigmentácie. Udržiava čistotu a vyrovnáva tón pleti, redukuje viditeľné póry a minimalizuje výskyt jemných liniek a vrások. Nevysušuje pokožku a poskytuje optimálnu úroveň vlhkosti. Kyselina salicylová a azelaová obnovujú rovnováhu tukov, jemne odlupujú pokožku a zvyšujú rýchlosť obnovy kožných buniek.

CLEANSING GEL ANTI AGE

HTTPS://GREENBEAUTY.SK/PRODUCT/NA-ODSTRANENIE-MAKE-UP-A-CISTENIE-CLEANSING-GEL-HYDROPEPTIDE/

Jemný čistiaci gél so špeciálnym sebo-aktívnym zložením jemne odstraňuje povrchové nečistoty, make-up a zároveň tonizuje pokožku, čím vytvára pocit pohodlia a kryštálovej čistoty. Poskytuje optimálnu rovnováhu vody a tuku, upokojuje a zjemňuje podráždenú, citlivú a suchú pokožku, robí ju hladkou a sviežou. Kyselina mliečna a kyselina sebaková jemne odlupujú a obnovujú rovnováhu tukov. Peptid s trojitým účinkom Peptiskin stimuluje produkciu kolagénu a robí ho pružnejším a silnejším. Harmanček, alantoín a uhorkový extrakt upokojujú, zjemňujú a pôsobia proti zápalom. Nevysušuje, neuťahuje ani nedráždi pokožku.

EXFOLIATING CLEANSER

HTTPS://GREENBEAUTY.SK/PRODUCT/NA-HLBKOVE-CISTENIE-POKOZKY-EXFOLIATING-CLEANSER-HYDROPEPTIDE/

Čistiaci prostriedok na báze komplexu peptidov, kyselín AXA a rastlinných extraktov dôkladne odstraňuje povrchové nečistoty, vplyvy prostredia a make -up, pričom dodáva úžasný pocit tónu, ľahkosti a sviežosti. Zlepšuje proces hojenia zranení, zabraňuje zahusťovaniu zrohovatenej vrstvy, znižuje opuchy a čistí póry od nečistôt. Pokožku nevysušuje, nedráždi ani nezaťažuje.
Po vyčistení pokožka vyzerá ľahšia, hladšia a sviežejšia.

POLISH & PLUMP PEEL

https://greenbeauty.sk/product/peeling-na-hlboke-cistenie-anti-wrinkle-polish-plump-peel-hydropeptide/

Vysoko účinný dvojstupňový peeling s aktiváciou zložiek krok za krokom poskytuje okamžitý efekt vyhladenia vrások a vyhladenia
reliéf pokožky. Peeling odstraňuje odumreté častice a čierne bodky, stagnujúce škvrny a pigmentáciu, eliminuje opuchy.
Dochádza k zlepšeniu mikrocirkulácie, zmäkčeniu pokožky vplyvom oranžového oleja a kryštály vitamínu C pokožku jemne leštia a vyhladzujú nerovnosti.

Shopping Cart